terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Åsele kraft

Kategori: Allmänt

Den senaste stora politiska striden i Åsele handlade om Fredrika skolas vara eller inte vara. Nu är det dags för nästa stora politiska konflikt.

Folkbladet har publicerat en skrivelse från en grupp besvikna politiker, dels från den tidigare majoriteten av S & V, och personer från det nya Opposition.

 

De personer som står bakom skrivelsen verkar sakna kunskap om vad det innebär att bedriva affärsverksamhet. Om en kommun ska drivas med den insikt som jag uttolkar från deras skrivelse kanske man ska överväga att sälja det kommunala bolag, Åsele energi, man redan har. Då får man in lite kapital som kan användas till drift och underhåll. Att resonera som denna grupp av män gör, finns ingen kvinna nämnd, är otroligt kortsiktigt. Att köpa Åsele kraft visar att man anstränger sig för att försöka ”rädda” Åsele kommun. Större chans till arbetstillfällen för lokalbefolkningen, och skulle det visa sig att affären inte var till någon fördel kan man alltid sälja bolaget vidare.

 

I sin skrivelse nämner man att Åsele kommun, med sina bolag, amorterar 5,7 miljoner årligen. Här glömmer man att nämna att samma kommun årligen lånar större summor till drift och underhåll. Redan här ökar låneskulden.

 

El och energi, är nog det sista konsumenterna tänker på när det är fråga om att spara in på något för vem släcker lampan, stänger av mobilen eller …....

 

El är en bristvara. De senaste årens låga elpriser, glöm dem. Elpriset är snart tillbaka där det var för några år sedan.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: