terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Pajkastning.

Kategori: politik

Usch!
Långt mellan mina inlägg här ibland. Det har varit och är fortsatt mycket på jobbet. Dessutom har jag fått plats inom Räddningstjänsten här i Bjurholm med allt vad det innebär i form av övningar och annat.

Det börjar märkas att det närmar sig valår igen. I rikspolitiken har sittande regering kommit med en riktigt generös budget, med mer pengar kvar i plånboken hos de som har ett arbete. Man har sålt ut sitt sista innehav i Nordea för att betala av på statsskulden, som man sen måste öka igen för att finansiera det femte "jobbskatteavdraget".
På lokal nivå, är det några nya namn som börjat försvara den socialdemokratiska majoriteten. Skrämmande att någon av de 14 berörda inte kan stå upp för sina beslut själva, istället för att deras nära och kära ska behöva göra det. Man kan undra om de får del av den ekonomiska ersättning som betalas ut till de folkvalda. Dessutom verkar dessa nya namnen i debatten inte heller ha förstått innebörden eller resultaten av omfattningen av de fattade besluten.