terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Äntligen snö!

Kategori: Allmänt

Snö! Ganska mycket snö.
Så "mycket" snö var det något år sedan vi hade. Kan lugnt säga att det är den snörikaste vintern av de tre senaste. I fredags kväll fick vi uppleva hur det känns att vara insnöad. Ja, inte i huvet alltså, utan snömässigt. Det snöade och blåste så vägen var ofarbar med mindre än att man haft en bil med plogblad eller en traktor. Ja, ska ju inte glömma att skoter hade varit ett förträffligt transportmedel just då. Turligt nog varade det inte i mer än någon timme innan plogbilen kom.
I helgen har det gått några timmar till snöskottning. Därför har det inte blivit mycket nytta gjord ute i garaget mer än att vi körde iväg ett lass till Återvinningscentralen i lördags förmiddag. Håller på att tömma garaget och slänga gammalt "skräp" som sparats under årens lopp. Det kom även en del från Kramfors i samband med husförsäljningen där.
 
i kväll tänkte jag tillbaks lite på det engagemang många la ner i Fredrika, till liten nytta. Våren 2013, var det om jag minns rätt, 26 elever från Fredrika skola som gick på sommarlov. Samma höst började enbart 3 elever det nya läsåret på samma skola. Mycket lite har förändrats sedan dess. Som det verkar, var skolan väldigt nära att läggas ner i höstas. Då handlade det om att hitta en ny lärare då den gamla skulle gå i pension. Sedan är det ganska nedslående att läsa "Tyck till" i VK på Åselesidan. Det är dessutom ganska komiskt att se att väldigt få har stake nog att stå för sina åsikter och inte kan skriva under med namn. Tror ändå att de flesta egentligen vet vem som gömmer sig bakom pseudonymerna som används.
 
Ha en fortsatt trevlig 14:e februari (alla hjärtans dag).