terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Sakta framåt.

Kategori: Allmänt

Arbetet med renoveringen av huset fortgår. Nu är det inte jättemycket kvar i Matildas sovrum. Behöver en borr för att borra för elementrören.

Mellandag

Kategori: Allmänt

Efter jobbet åkte jag till Umeå för att köpa det golv som behövs till resterande rum. Ska göra det enkelt och använda lika golv i alla tre sovrummen på övervåningen.
Yngste sonen mådde inget bra igår. Magsjuka. Trots det tycker jag arbetet fortskrider över förväntan. 
Mellanlandade i Bjurholm för lite middag. Sen körde jag till Balsjö med golvet, och satte samtidigt upp lite mer målarfilt. Nu är det bara ytterväggen kvar, två våder, sen dags att måla.

Första middagen.

Kategori: Allmänt

 
Första familjemiddagen i "nya" huset avklarad. Efter maten vidtog arbetet med renoveringen och första taket är nu målat och mer än halva rummet har även fått målarfilten monterad. En betydligt enklare  glasfiberväv att sätta upp än den "gamla" mönstrade väven som alltid fick för lite lim.

Barnarbete.

Kategori: Allmänt

Dagen inleddes med en resa till Umeå för några inköp till renoveringen. Det blev lite allt möjligt. Hittade en "Målarfilt" på byggmax. Det är en alldeles slät omönstrad glasfibermatta. Matilda envisades med att vilja måla sina väggar istället för att tapetsera. Vi köpte även färgen till hennes rum. Spännande att se hur det ser ut när det är målat.
När vi ändå var på Byggmax, tittade vi på deras laminatgolv för att vara överrens när det blir dags för golvläggning. Sen for vi förbi på Rusta, och där hittade vi ett laminatgolv som jag tyckte var snyggare än de golv som fanns på Byggmax. Därför köpte vi golv till dotterns rum. Måste alltså snarast åka in till Umeå igen för att köpa ytterligare paket med golv för att ha tillräckligt till alla tre rum vi ska göra i ordning.
Väl hemma såg vi till att få lite mat i magen varefter vi for till Balsjö och fortsatte arbeta.
Barnen var väldigt duktiga med att ta bort tapet. Hoppas morgondagen blir lika bra med många händer till hjälp.

Första dagen.

Kategori: Allmänt

Nu har jag intagit soffläge. Tycker att vi gjort rätt för det.
Efter arbetsdagens slut och efter att intagit middag, spaghetti med köttfärssås, for vi till Möbellagret. Tanken var att hitta nå taklampor, då vi har lite få sådana. Tyvärr hittade vi inte någon som vi tyckte var fin nog. Däremot hade de fyra fönsterlampor av en modell som vi själva har två sedan tidigare. Passar bra till nya huset då det finns el draget till fönstren för just fönsterbelysning.
Sedan for jag och Louise till Balsjö. Medans jag gjorde eld i pannan för första gången, gick Louise in och började riva tapeter i det som ska bli Matildas rum.
Efter tre timmar hade jag tvättat taket färdigt och vi tillsammans rivit bort den gamla tapeten. Måste nu köpa spackel och åtgärda en liten skada i taket innan jag kan måla det. Sedan återstår spackling och slipning av väggarna innan tapetsering. Det ska inte behöva ta så väldigt lång tid innan det rummet är klart.
 
Det var våran dag, denna 14:e februari, alla hjärtans dag, första dagen som ägare av "nya" huset.

Mer arbete!

Kategori: Allmänt

 
Jahaja. Ny bostad. Inflyttningsdatum några veckor bort. Först ska 3 sovrum fixas. I ett sovrum ska tak målas och i alla 3 sovrum ska väggar målas eller tapetseras och golven bytas. För att inte tala om allt annat småpyssel som också ska ordnas. Hus har jag som bekant haft tidigare, detta blir det sjätte huset jag köpt och i alla hus har det gjorts både det ena och det andra i renoveringsväg.
 
Vi börjar med detta rum där både golv, väggar och tak ska donas till.
 
Har läst mig till att man arbetar uppifrån och ner. Taket ska tvättas och därefter målas. Taklisterna har blivit nedtagna och nästa steg blir att tvätta taket. Blir intressant att se hur mycket barnen hjälper till med sina rum.
 
Balsjöbor, se upp. Bråkiga före detta Fredrikabor kommer snart. ;-)
 
 
 

Uppsagd!

Kategori: Allmänt

Skojig rubrik. Det handlar om lägenheten alltså.
Nu, om allt går som det ska imorgon, har vi en hektisk tid framför oss. Det finns en del som måste göras. Inte är det helt gratis heller.
 
Frun och "yngste" sonen var i Vännäs helgen som var, konfirmationsläger. Jag och dottern tillbringade samma tid i Fredrika. På lördagen var vi och beskådade starten av årets upplaga av Konstvägenloppet. En skidtävling som detta år hade tvingats till en del förändringar orsakade av bristen på snö. Start och mål var förlagda till Fredrika camping och tävlingen hade blivit ett varvlopp med huvuddelen av spåren på norra sidan av Viskasjön. Dessvärre var det något färre deltagare än tidigare år, vilket troligen beror på den skrala snötillgången.
 
Ha en fortsatt bra kväll och glöm inte vad det är på fredag.