terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Demokratibeskrivning

Kategori: Allmänt

Nu när det är så långt mellan kommunalrådets bloggar känner jag att jag vill kommentera honom nästan varje gång. I dag har han åter publicerat ett inlägg i VK, återstår att se hur länge det dröjer innan hans kalkerpapper (Markus Lind) också skriver en ny blogg.

Vill ni läsa hans inlägg? http://blogg.vk.se/petersaseleblogg/2013/05/31/demokrati-1208504. Oj, tog inte lång stund innan han raderade sin blogg. Och inte bara denna, utan alla sedan 22 februari. Inga av de blogginlägg han skrivit senaste två månaderna har alltså innehållit några egna ord från kommunalrådet.

Därför kan det vara svårt att få någon mening ut av nedanstående rader, men ändå.

Hej Peter!
Börjar bli långt mellan dina bloggar.
Åter till din text ovan.
a) Beskriver utförligt de Fredrikabor som försökt få en förklaring av ansvariga politiker. Tyvärr verkar (S) i Åsele vara allergiska mot desamma som med näbbar och klor försökt bevara Fredrikas kommunala service tillsammans med hela Åseles ekonomi.
b) Här skriver du om hur en politiker bör vara. Synd då bara att de politiker som sitter i majoriteten i kommunfullmäktihe i Åsele inte har dessa egenskaper.
c) Åseles högste ansvarige politiker tillika kommunalrådet Peter Lindström, ojdå det är ju du, har fått chansen flera gånger att vara den som kunnat uttala sig i media. Varför tog du inte tillvara på den möjligheten. I stället skickas Tommy Danielsson fram och pratar om underskott för 2011 och 2012 och nämner en siffra som enligt kommunala protokoll och bokslut är drygt 4 miljoner fel.

Avslutningsvis saknar många fortfarande svar på frågan som ställts sedan fullmäktige 20121126, "var förändringen av skolan i Fredrika ett ekonomiskt bra beslut?"

Kommer med spänning att följa Åsele kommuns ekonomi framöver, och tro inte att det inte kommer att höras i alla media när resultatet visar minus. Vad sparar ni in på härnäst? Badhus? Ishall? Tjänstemän i kommunhuset? Kommunalråd på halvtid?

Avskedshälsning till PL

Kategori: Allmänt

Ja. Sorgligt att läsa dina bloggar, som inte har nåt konstruktivt innehåll.
Känns skönt att veta att mina dagar i denna kommun är räknade och snart över. Hoppas att den nya kommunen lever i verkligheten och inte klagar över måsar i grannbyn.
Ha ett fortsatt bra liv, i en allt mindre kommun.

Felräkning på 4,6 miljoner.

Kategori: Allmänt

Kände mig tvingad att skicka en liten hälsning till kommunalrådet.

Hej Peter!
Det går ju inte att föra någon dialog ,ed dig då du aldrig lägger ut eller svarar på kommentarer på denna blogg.
Hur som helst verkar det som att någon vaknade upp efter min senaste hälsning till dig. Har nämligen läst lite från liverapporteringen från dagens fullmäktige, och såg att ni upptäckt att ni försökt lura Åseles befolkning med ett felaktigt resultat för 2012. Räknar man plus och minus, har ni kommunicerat en resultatskillnad på 4,6 miljoner nu när ni rättat det felaktiga resultatet från positivt resultat till ett underskott. Inte illa att "räkna" fel på den summan i en kommun av Åseles storlek. Ska sånt få ske av utbildade ekonomer eller vems var felet?

Munkavle

Kategori: Allmänt

Har kommenterat Markus Lind, då han bloggat i VK idag 16 maj.

"Är det slut på munkavletiden?
Skrev inte vårt käre kommunalråd detta redan igår?
Finns det pengar i den kommunala kassan att satsa?
Ta och be ansvariga räkna fram en riktig/trolig budget nu när jag tar ser till att Åseles skattepengar/bidrag minskar med ungefär 120000 kronor. Tänk om jag var den ende som flyttar, skulle det inte märkas så mycket, men så är det inte. I min närhet är det snabbt räknat 15 utflyttande som jag kan räkna, idag. Kom igen i slutet på sommaren får vi se vad "ditt" parti åstadkommit i minskade intäkter till kommunen."

Träningsvärk

Kategori: Allmänt

Sitter här på en stol.
Att låta fingrarna löpa över tangentbordet, är idag nästan det enda som inte plågar kroppen.
Varför?
Efter att ha krattat en gräsmatta som inte varit klippt på många år, med en massa vissnade Brännässlor och Tistlar i fyra timmar, hade en massa otränade muskler i överkroppen fått nog.
 
Har nu läst en massa inlägg och bloggar och blir ännu mera trött.
Marcus Lind har gett ett litet svar, på "tyck till" på vk.se
Varför kan han inte publicera några kommentarer på sin blogg?
Där vore det mer befogat att svara på de påhopp han med säkerhet får.
Å andra sidan, kan han inte vara sämre än sina andra (S) bloggande kompisar. De lyser med sin frånvaro med svar. Det är bara ordbajs som kommer från ledande politiker i de sakfrågor som de avkrävs svar på.
 
Ny bostadsort?
Ingen som riktigt vet ännu.
Har tittat på ett antal hus nu under ett par veckor, och ännu inte hittat det som man blivit direkt förälskad i.
Frun ska titta på ytterligare ett hus i morgon.
Sedan, den som lever får se hur framtiden gestaltar sig.

Bortrest

Kategori: Allmänt

Som vanligt!
När jag vid några tillfällen nu senaste veckorna varit lite off från datorn, skrivs och tycks det en väldig massa saker. Att jag nu dessutom sitter med en taskig uppkoppling via mobilen, gör inte saken ett dugg roligare. I morgon ska jag hälsa på min 92-år gamla mor, och får då passa på att ta datorn med. Kan alltid hoppas att man har betydligt bättre mobiltäckning i Falun så att jag kan uppdatera mig om de senaste turerna inom "förändringspolitiken". Ha en god natt nu alla, så kanske det blir en ny uppdatering i morgon.

Framtidsvisioner

Kategori: Allmänt

Kommentar till Marcus Lind´s VK blogg.

http://blogg.vk.se/marcusblogg/2013/05/02/asele-2023-1206102

Som alla andra från majoritetshåll inom politiken i Åsele, vill du bara tycka och tänka efter partipiskan. Ej heller, likt de andra, klarar du inte av att föra en dialog ned de väljare du behöver för att ha ett politiskt uppdrag efter nästa val.

Börja publicera de kommentarer du får och bemöt de frågor du lämnar obesvarade, likt kommunalrådet.

Precis som kommunalrådet, samma budskap i annat ordval, pratar du om att hitta lösningar. Börja prata med befolkningen i Åsele KOMMUN och ta till er de förslag som kommer från folket. Svårare än så är det inte. Börja lyssna, diskutera och förhandla, istället för att köra ert eget race och fullständigt ignorera oliktänkande.

Kommunalrådet 1:a maj i TV

Kategori: Allmänt

Här får kommunalrådet "chansen" att synas i TV och komma med några förklaringar till "sin" och "partiets" politik. Det enda han visar med sina svar till reportern, är hur okunnig han är om hur verkligheten ser ut och slutligen säger han att det nuvarande (s)tyret haft svårt med att kommunicera sin politik på ett tydligt sätt. Att han äntligen kommit till den slutsatsen.
 
Nä, Peter.
Upp med huvudet ur sanden, möt dina väljare, lyssna till dina väljare och ge de svar och förklaringar som majoriteten krävts på senaste halvåret. Hittills finns det endast två personer som visat på hur dåligt underbyggt dessa beslut om Fredrika verkligen är. Man har försökt bemöta väljarna, men endast visat på dålig kunnskap (dåliga beslutsunderlag) eller att det i grunden ska vara någon slags avundsjuka eller missnöjdhet gentemot Fredrikadelen av ÅSELE KOMMUN.