terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Fortsatt varmt, och utflykt i bärskogen.

Kategori: Allmänt

Som de flesta av er läsare förhoppningsvis upplevt, är det fortfarande väldigt fina dagar med temperaturer på 20 grader och kanske lite över på vissa platser. Det är bara att njuta. Hörde på TV att slutet närmar sig för det varma vädret.
 
Gjorde en liten snabb visit till skogen på kvällskvisten. Skulle ut och se om det finns några bär kvar att plocka. Vi skulle vilja få ihop lite LIngon till sylt.
 
 
För övrigt kan jag bara konstatera att kommunchefen i Bjurholm, är ute i verkligheten och träffar sina kommunmedborgare. Den typen av kontakter mellan kommunala tjänstemän och medborgare, borde fler ta lärdom av, allra helst de styrande och chefstjänstemännen i Åsele. Hans-Åke Donnersvärd har en blogg på vk.se http://blogg.vk.se/callas/2013/08/26/byarad/ Följ den gjärna och ta lärdom om hur kontakten mellan styrande och "gräsrötter" kan se ut.

Hemma!

Kategori: Allmänt

Åter "hemma" i Bjurholm, efter att spenderat helgen i Fredrika. Finns en hel del att pyssla med innan vintern kommer vid det som nu blivit sommarstuga. Dessutom börjar löven falla från träden, vilket kommer att innebära en massa lövkrattning framöver. Som om det inte fanns annat att göra! Ska dessutom försöka "rensa upp" bland mina bilar och försöka sälja iväg några. Hoppas att vi hinner ut i skogen någon kväll och får plocka lite lingon. Måste ha lingonsylt.

Ny utsikt, och nya ljud!

Kategori: Allmänt

Som jag skrivit tidigare, har flyttlasset gått. Från att ha bott i hus de senaste 11 åren sitter vi nu i en hyreslägenhet. I Fredrika hade vi sjöutsikt och bara en liten gata utanför huset. Idag, bor vi mitt i centrala Bjurholm i hörnet av Storgatan och Kyrkogatan. Detta är den utsikt jag har när jag kliver ut på balkongen på morgonen.
Utsikten är inte den sämsta, men problemet är att man inte är van det som händer utanför fönstren nattetid. Blev väckt mellan 03 och 04 i morse, av att någon åkte runt på samhället och "burnade".

Ny postadress!

Kategori: Allmänt

Nytt läsår, ny bostadsort.
Det blev för mig och för familjen, som för flera familjer, att skriva Bjurholm som sin nya bostadsort. Fortfarande kan inte Åseles kommunalråd presentera vettiga svar eller åsikter om det beslut han var med och fattade som resulterade i att Fredrika skola som vid skolavslutningen 2013 hade 26 elever endast kommer att ha tre (3) elever vid starten av det nya läsåret 2013. Socialt liv, som var en av de första "ursäkten/anledningen" till att förändra skolverksamheten verkar inte längre vara något problem, trots att det nu blir så få elever.
 
Nya problem?
Vi som flyttat till Bjurholm från Åsele/Fredrika har flyttat till Sveriges minsta kommun om man tittar till antalet innevånare. Att det skulle vara ett problem, verkar ingen prata speciellt mycket om. Man har en ekonomi i balans och tror på framtiden.
Efter några dygn med ganska kraftiga regnskurar, ser det nu ut som vi kommer att få några dagar med lite stadigare väder, och fortsatt temperatur runt 20 grader på dagarna. Bara att fortsätta njuta av dagarna och försöka göra det bästa av dagarna och försöka hinna med det som behöver göras innan vintern, snön och kylan kommer. Hoppas att det dröjer.
Lev väl och ta hand om varandra!