terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Ny postadress!

Kategori: Allmänt

Nytt läsår, ny bostadsort.
Det blev för mig och för familjen, som för flera familjer, att skriva Bjurholm som sin nya bostadsort. Fortfarande kan inte Åseles kommunalråd presentera vettiga svar eller åsikter om det beslut han var med och fattade som resulterade i att Fredrika skola som vid skolavslutningen 2013 hade 26 elever endast kommer att ha tre (3) elever vid starten av det nya läsåret 2013. Socialt liv, som var en av de första "ursäkten/anledningen" till att förändra skolverksamheten verkar inte längre vara något problem, trots att det nu blir så få elever.
 
Nya problem?
Vi som flyttat till Bjurholm från Åsele/Fredrika har flyttat till Sveriges minsta kommun om man tittar till antalet innevånare. Att det skulle vara ett problem, verkar ingen prata speciellt mycket om. Man har en ekonomi i balans och tror på framtiden.
Efter några dygn med ganska kraftiga regnskurar, ser det nu ut som vi kommer att få några dagar med lite stadigare väder, och fortsatt temperatur runt 20 grader på dagarna. Bara att fortsätta njuta av dagarna och försöka göra det bästa av dagarna och försöka hinna med det som behöver göras innan vintern, snön och kylan kommer. Hoppas att det dröjer.
Lev väl och ta hand om varandra!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: