terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Kommuner kan!

Kategori: Allmänt

Såg just att Sollefteå kommun har köpt ett elproducerande företag. Vissa kommuner har tydligen förstått att det går att generera intäkter från annat än bara skatt och stadsbidrag för de som bor i kommunen. Ja, vi betalar ju för sophämtning, vatten och avlopp också.
 
I Åsele kommun får jag, när det gäller ett eventuellt köp av Åsele kraft, bara samma negativa vibbar som när det gällde "förändringen" av skolverksamheten i Fredrika. Den dåvarande politiska majoriteten med S & V, utstrålade ingen framtidstro. Det fanns då några ur (S) som vågade trotsa partiets åsikt, fast det hjälpte inte då. Nu är vissa av dessa, som då vågade gå emot och senare var med och bildade Op, inne på samma linje som S & V med lite stöd från ett splittrat Op.
 
Egon Persson skriver i sitt blogginlägg i VK, http://blogg.vk.se/egonsblogg/2016/01/08/svar-till-asele-tar-stora-risker/ hur "förhandlingarna" gått till och vilka som närvarat. Mäkta förvånande ser jag att Peter Lindström deltagit vid ett tillfälle. Kan inte låta bli att citera vad Egon skrev: Peter L var med 10/8 vid andraförhandlingen och avsiktsförklaringen i Umeå….kommenterade inte en enda sak då! Helt tyst!
Han visar också på hur kommunens låneutrymme förväntas se ut.
 
Vad är det Åseles bakåtsträvare inte vill ta till sig eller förstå?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: