terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Demokratibeskrivning

Kategori: Allmänt

Nu när det är så långt mellan kommunalrådets bloggar känner jag att jag vill kommentera honom nästan varje gång. I dag har han åter publicerat ett inlägg i VK, återstår att se hur länge det dröjer innan hans kalkerpapper (Markus Lind) också skriver en ny blogg.

Vill ni läsa hans inlägg? http://blogg.vk.se/petersaseleblogg/2013/05/31/demokrati-1208504. Oj, tog inte lång stund innan han raderade sin blogg. Och inte bara denna, utan alla sedan 22 februari. Inga av de blogginlägg han skrivit senaste två månaderna har alltså innehållit några egna ord från kommunalrådet.

Därför kan det vara svårt att få någon mening ut av nedanstående rader, men ändå.

Hej Peter!
Börjar bli långt mellan dina bloggar.
Åter till din text ovan.
a) Beskriver utförligt de Fredrikabor som försökt få en förklaring av ansvariga politiker. Tyvärr verkar (S) i Åsele vara allergiska mot desamma som med näbbar och klor försökt bevara Fredrikas kommunala service tillsammans med hela Åseles ekonomi.
b) Här skriver du om hur en politiker bör vara. Synd då bara att de politiker som sitter i majoriteten i kommunfullmäktihe i Åsele inte har dessa egenskaper.
c) Åseles högste ansvarige politiker tillika kommunalrådet Peter Lindström, ojdå det är ju du, har fått chansen flera gånger att vara den som kunnat uttala sig i media. Varför tog du inte tillvara på den möjligheten. I stället skickas Tommy Danielsson fram och pratar om underskott för 2011 och 2012 och nämner en siffra som enligt kommunala protokoll och bokslut är drygt 4 miljoner fel.

Avslutningsvis saknar många fortfarande svar på frågan som ställts sedan fullmäktige 20121126, "var förändringen av skolan i Fredrika ett ekonomiskt bra beslut?"

Kommer med spänning att följa Åsele kommuns ekonomi framöver, och tro inte att det inte kommer att höras i alla media när resultatet visar minus. Vad sparar ni in på härnäst? Badhus? Ishall? Tjänstemän i kommunhuset? Kommunalråd på halvtid?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: