terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Kul med politiker.

Kategori: Allmänt

 Ibland är det skrattretande hur enkelt det verkar vara att bli fritidspolitiker och vad lite kompetens det ser ut att behövas. I Åsele verkar det som att det enda man behöver kunna, är att lyssna till någon som tror sig vara allvetande och bestämmande. Vem den personen ifråga är, kan vi låta vara så länge.
När kommunfullmäktige tog det berömda beslutet att "förändra" skolverksamheten i Fredrika 26 november 2012, tjänstgjorde Sonja Vikman för vänsterpartiet. Man blir lite full i skratt när man läser vad hon säger:
"Jag tror att ni läser bokstäverna på ett annat vis än vad jag gör och då kan man ju tänka att det är samma med ert sifferläsande."
 
Jag undrar vilka siffror hon pratar om. De siffror som presenterats fullmäktigeledamöterna är inte enbart framtagna av Fredrikabor, om nu Sonja vill tro det. Dessutom verkar det som hon satt och sov när oppositionen visade på vilka minskade intäkter kommunen skulle få med anledning av fullmäktigemajoritetens beslut,
 
Det andra som är konstigt i sammanhanget är varför just de två platserna vänsterpartiet representerades av under nämnda möte, är de enda två från fullmäktigesammanträdet som på något vis försökt disskutera sakfrågan. Alla andra tiger som muren eller pratar om måsar och andra ovidkommande saker, inget som har något med Åsele kommuns framtid att göra. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: