terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Soppa

Kategori: politik

Efter att läst dagens skörd av tidningsartiklar och tillhörande kommentarer samt vårt kära kommunalråds blogginlägg på VK, kan jag inte tro annat än att S-styret i Åsele kommun "målat" in sig i ett hörn. Deras hjärnor måtte gå på högvarv för att klura ut hur man ska komma ur den här, för att citera kommunalrådet, "soppan" utan att förlora ansiktet. Hur dom än bär sig åt, kommer dom att bli förlorare. Hoppet, är som man brukar säga, det sista som lämnar en. Det är ändå svårt att tro att man ska ta sitt förnuft tillfånga och backa på de beslut man fattat med "bred majoritet", 16-15 med ett antal personer utan egen åsikt som röstar som "familjen" bestämt.

De styrande politikerna och tjänstemännen som författade skrivelsen i Åsele-nytt den 24:e januari visade än en gång på bristen att göra ordentlig research om användningsrätt till kommunvapnet. Det verkar mer vara regel än undantag att prata - skriva först och tänka sen.

Sitter nu och väntar på sena Västerbottensnytt, för att se om det kommer något inslag där om denna infekterade fråga. Vet att det finns ett påbörjat inslag. Beror kanske på om man fick tag på herr kommunalrådet.

Kommentarer

  • Katarina Henriksson säger:

    Jag tycker att det är så bra att du skriver!
    Länkade till din blogg från min egen ikväll.

    2013-01-30 | 23:30:55
    Bloggadress: http://vilmarsdotters.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: