terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Peter Lindström

Kategori: politik

Här är en kommentar till kommunalrådets blogg måndag 11:e mars 2013.

Hej Peter!
Förstår du din egen blogg?

Du skriver väldigt mycket, men praktiserar väldigt lite av dina egna åsikter.

Träffas och prata. Visst låter det bra, men till Fredrika verkar du inte vilja komma och prata.

Läser du Egons blogg?
Gör det. Där står mycket sunda åsikter. Han skulle kunna berätta för dig vad du borde göra, men du verkar inte ens lyssna till honom. Lär av de äldre. Var inte rädd för att ta till dig någon annans åsikter än "familjens" trångsynta åsikter eller vem det nu är som kommer med alla idiotiska ideer. Du kan ju själv läsa i VK hur det står till med Åsele kommun, plats 287 av 290 i Reforminstitutets undersökning om mänsklig utveckling.
Förmodligen kommer alla andra undersökningar att visa på samma utveckling.

Hur ska man kunna vända utvecklingen i Åsele?
När man sitter år efter år, ska göra budget för framtiden, och hela tiden räknar med en befolkningsminskning med 60 personer per år. Vilken framtidstro år det?
Resultatet blir oftast ett helt annat än budgeterat. Varför då inte vara lite vågad och göra något konstruktivt som kanske får fler att stanna kvar, några flyttar in. Helt plötsligt är befolkningsutvecklingen noll. Det resulterar i ett ekonomiskt tillskott på ca 3 miljoner jämfört med att tappa 60 invånare, man får ett plus i resultatet. Vad kostade det? Förmodligen väldigt lite pengar, men en uppoffring att ge möjligheter och påvisa positiva saker i området, istället för bara prata om besparingar och förändringar. Förändringar som 9 gånger av 10 resulterar i minskade arbetstillfällen och försämrad service i expansiva områden.

Kommentarer

  • Tommy Eriksson säger:

    Mkt bra skrivet.!

    2013-03-11 | 20:58:52

Kommentera inlägget här: