terleskogleif.blogg.se

Om livet i utrotningshotad kommun

Var styrs politiken i Åsele?

Kategori: Allmänt

Läser man rubriken, så ska man som Åselebo börja fundera på vem eller vilka man röstat fram att styra den kommunala verksamheten i Åsele. Är det demokrati när politiken styrs av en handfull personer, som är släkt med varandra och dessutom jobbar på samma ställe?
Kommunalrådet heter Peter Lindström, det vet de flesta idag.
Urban Lindström sitter i kommunfullmäktige och var tidigare ledamot av Barn och utbildningsnämnden som tagit fram förslaget att förändra skolverksamheten i Fredrika. Urban är bror till Peter, och han har sin arbetsplats på ABF.
Tommy Danielsson, kommunfullmäktiges ordförande och ordförande för ÅNS. Han är svåger med bröderna Lindström, och jobbar dessutom på ABF. ÅNS uppdrag är att främja företagandet i kommunen. Hur kan man då fatta beslut som innebär att företag flyttar från kommunen?
På ABF jobbar dessutom Birgitta Norrlänning, ledamot av kommunfullmäktige.
Tittar man på ovanstående, kan man börja fundera på om politiken i Åsele styrs på ABF. Fast å andra sidan undrar jag om det inte finns någon annan som använder ovanstående människor som ett redskap för att själv slippa stå i rampljuset, då ingen av de nämnda herrarna i mina ögon är tillräckligt smarta.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: